Система безпечності харчових продуктів.

З кожним роком збільшується кількість організацій, які займають свою нішу у ланцюзі постачання та розповсюдження харчових продуктів. Проте, аби скласти гідну конкуренцію для своїх колег такі компанії повинні постійно удосконалювати якість харчової продукції та, в першу чергу, слідкувати за рівнем її безпеки. Саме тому товариство з обмеженою відповідальністю «ТЕСТМЕТРСТАНДАРТ» пропонує Вам отримати сертифікат про проходження аудиту якості виробництва харчової продукції та споживчих характеристик харчової промисловості.

Також процедура впровадження системи та підтвердження її відповідності стандартам НАССР необхідна і для компаній з багаторічною репутацією, адже система безпечності харчових продуктів відповідно до ДСТУ ISO 22000:2005 була оновлена та доповнена ще 18 червня 2018. Відтак, організації, що були сертифіковані за ISO 22000:2005, мають можливість протягом 3 років від дня оновлення ДСТУ системи безпечності харчових продуктів здійснити перехід на нову версію – ISO 22000:2018.

Політика контролю і запровадження надійності харчових продуктів має включати всі складові харчового ланцюга – від виготовлення сировини до введення в спожиток готового продукту. Тому систему, відповідну до стандартів ISO 22000, повинні використовувати всі підприємства та компанії, що беруть участь у розробці продуктів та послуг харчового ланцюга, незалежно від статусу та обсягів виробництва.

Візьмемо до прикладу сільське господарство (фермер) – це початкова ланка, що має підпорядковуватись стандартам НАССР ДСТУ ISO 22000. Наступними представниками «харчового ланцюга» будуть організації з виробництва продуктів харчової промисловості, зберігання продукції, її переробки, транспортування та реалізації. В кінцевому рахунку, готові продути харчування потраплятимуть до споживачів, які й дають оцінку такому товару за допомогою свого попиту на нього, або ж пошуку його конкурентів з продукцією вищої якості.

Тому, аби підвищити ділову репутацію Вашої організації потрібно відповідно зменшити та унеможливити загрозу виходу неякісної продукції за допомогою застосування системи НАССР на всіх стадіях виробництва. Організація «ТЕСТМЕТРСТАНДАРТ» пропонує розробку системи профілактичних методів для гарантії безпеки харчової продукції, що допоможуть Вам перейти від етапу тестування до виробництва.

Процедура впровадження системи й підтвердження її відповідності стандарту ISO 22000 є досить клопіткою та довготривалою справою, та включає в себе роботи за наступними напрямками:

  • аудит  справ підприємства стосовно готовності введення механізму (рекомендації аудитора-консультанта, можливо змін у виробничих процесах згідно міжнародних вимог);
  • виготовлення документації та запуск системи – визначення процедур, загрозливих факторів при виробництві, стажування колективу підприємства;
  • підтвердження відповідності – отримання сертифікату щодо відповідності системи вимогам стандарту ISO 22000 у вітчизняному або міжнародному органі з сертифікації.

Наявність сертифікату щодо управління безпечністю стандарту ISO 22000 допоможе легко підтвердити виконання вимог ЗУ «Про безпечність та якість харчових продуктів» та підвищити безпеку своєї продукції до рівня міжнародних стандартів.

Співпрацюючи з організацією «ТЕСТМЕТРСТАНДАРТ» Ви зможете отримати розробку системи та її супровід при сертифікації, яка відповідатиме до українських стандартів щодо безпеки харчових продуктів Ми гарантуємо надання відповідного сертифікату якості, а також Ви отримаєте відповідального та вивіреного бізнес-партнера, готового допомогти в складних ситуаціях за допомогою висококваліфікованих експертів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *