Тестметрстандарт провів навчання з основ впровадження системи безпечності харчових продуктів на основі принципів НАССР

po-yakosti-harchovih-produktiw

Відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» з вересня 2019 вимога щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР для всіх закладів громадського харчування обов’язкова.


З метою вдосконалення законодавчих вимог за безпекою та якістю харчування дітей закладів дошкільної освіти спеціалістами ТОВ ОС «Тестметрстандарт» 18.04.2019 проведено навчання з основ впровадження системи безпечності харчових продуктів на основі принципів НАССР. На навчання, яке було організоване в Департаменті освіти Житомирської міської ради були запрошені керівники дошкільних закладів та робочих груп НАССР.


Фахівцями ТОВ « Тестметрстандарт» розглядалися вимоги щодо стану приміщень, обладнання, чистоти поверхонь, здоров‘я та гігієни персоналу, контролю технологічного процесу, попередження попадання сторонніх предметів в продукцію, вхідного контролю, зберігання харчових продуктів та інші. Також розглянуто можливі встановлені ККТ на виробництві та здійснення відповідного контролю.


Контроль за реалізацією вимог чинного законодавства щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, покладено на Держпродспоживслужбу, яка може здійснювати перевірки суб’єктів господарської діяльності без попередження. Невиконання норми тягне за собою відповідальність.


Департамент освіти Житомирської міської ради здійснює контроль за якістю та безпекою продуктів харчування та продовольчої сировини, що постачаються в заклади освіти міста та проводить заходи по дотриманню вимог законодавства за забезпеченням організації харчування в дошкільних закладах

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *