ТОВ «ТЕСТМЕТРСТАНДАРТ» прийняли участь в обласному семінарі для закладів громадського харчування з питань впровадження системи НАССР.

31 травня 2019 року в приміщенні Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області відбувся семінар на тему «Впровадження системи НАССР у закладах громадського харчування; переваги сертифікації; лабораторний та державний контроль». Захід організований  за ініціативи Громадської організації «Союз споживачів та підприємців» за участю Держпродспоживслужби та ТОВ «Тестметрстандарт».

Семінар був орієнтований на власників та керівників закладів громадського харчування (кафе, ресторанів,  закладів харчування в готельних комплексах, ресторанів та кафе лікувально-оздоровчих комплексів/санаторіїв, кейтерингових компаній), які прагнуть відповідати законодавчим вимогам, оптимізувати бізнес-процеси, підвищити довіру відвідувачів, і, відповідно, продажі.

        Відкриваючи семінар, заступник Голови управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Волківський  Ігор Андрійович розповів про повноваження та принципи роботи Держпродспоживслужби,  як компетентного органу з реалізації державної політики у сфері безпечності харчових продуктів.

Під час виступу Голови правління Громадської організації «Союз споживачів та підприємців» Куценко Павла Івановича увага присутніх була акцентована на необхідності дотримання законодавчих вимог по впровадженню системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)  для операторів ринку, в т.ч. закладів громадського харчування.

Теоретичний матеріал щодо підготовки та послідовності впровадження принципів НАССР був викладений в презентаційних матеріалах аудитора з сертифікації систем управління ТОВ «ТЕСТМЕТРСТАНДАРТ» Погорецької Алли Анатоліївни. Слухачі отримали інформацію для чіткого розуміння вимог належних гігієнічних та виробничих практик, принципів НАССР для впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах.

ТОВ «ТЕСТМЕТРСТАНДАРТ» — компетентний орган з сертифікації систем управління, який акредитований Національним агентством з акредитації України представляла директор Забродська Олена Василівна. Організація має досвідчений та кваліфікований персонал і пропонує послуги з навчання, методичної та консультаційної допомоги закладам громадського харчування в процесі розробки системи НАССР. Крім того, директором були запропоновані різні схеми сертифікації системи управління безпечністю харчових продуктів.

В ході семінару, начальником відділу управління безпечністю харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби Онопченко Володимиром Володимировичем були висвітлені питання стосовно введення системи державного контролю безпечності харчових продуктів (законодавчі вимоги, комплексні перевірки, підходи до здійснення державного контролю, відповідальність операторів ринку за порушення вимог законодавства). Схему державного лабораторного контролю представляла  в.о. директора Житомирської регіональної державної лабораторії Столяренко Оксана Василівна. Заходи реалізації державної політики у сфері захисту прав споживачів, ринкового та метрологічного нагляду висвітлив Кияниченко Сергій Георгійович.По завершенню заходу, всі гості  семінару мали нагоду поспілкуватися з лекторами та отримати відповіді на актуальні питання практичного впровадження принципів НАССР та дотримання законодавчих вимог.